VU Masterclasses voor raadsleden

Grip op uw gemeente


Budding 
Dr. Tjerk Budding, programmadirecteur VU masterclasses voor raadsleden: “Als raadslid wordt u geacht van vele markten thuis te zijn. De snelheid van ontwikkelingen en toegenomen bevoegdheden in het lokaal bestuur hebben het werkveld van de gemeenteraad complexer en dynamischer gemaakt. Niet alleen moet u goed op de hoogte zijn van wat er speelt in uw gemeente, u dient kennis van zaken te hebben van de bestuurlijke ordening en het krachtenveld binnen uw gemeente, bekend te zijn met een breed scala aan politieke en financiële processen en over een goed ontwikkeld gevoel voor integriteit te beschikken. En niet in de laatste plaats: in contact te staan met de samenleving. Kortom, raadslid zijn is steeds meer een vak geworden dat vraagt om verdere professionalisering.”
De Vrije Universiteit Amsterdam biedt een driedaagse Masterclass aan voor zowel startende als zittende raadsleden en griffiers. In drie dagen gaat u met topdocenten van de VU intensief aan de slag met het brede palet van kennis en vaardigheden waarover u als gemeenteraadslid vandaag de dag dient te beschikken. Vanuit verschillende invalshoeken (bestuurskundig, juridisch en financieel) wordt u geïnformeerd en bijgespijkerd over de grote thema’s en ontwikkelingen in het publieke domein en wat die voor u betekenen in uw rol als raadslid, zodat u stevig bent toegerust om uw raadstaken uit te voeren.  


Wanneer?

  • Woensdag 28, donderdag 29, vrijdag 30 augustus 2019

We raden u aan om het hele driedaagse programma te volgen, maar het is ook mogelijk om u in te schrijven voor losse dagen. 

BEKIJK HET PROGRAMMA

Kosten voor de volledige driedaagse (inclusief gezamenlijke lunch): € 1.750,- (vrijgesteld van btw).
Kosten voor het volgen van een losse dag uit het programma (inclusief gezamenlijke lunch): € 625,- (vrijgesteld van btw). 
Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam
Meer informatie: hetzijlstracenter@vu.nl 
empty

Deelname

Als u vragen heeft over de VU Masterclass voor raadsleden of belangstelling heeft voor de inhouse variant van dit programma, neemt u contact op via 020-598 9865 / hetzijlstracenter@vu.nl

DIRECT INSCHRIJVEN

Reacties van eerdere deelnemers:

“Een zeer goed inhoudelijk programma met docenten waarvan je merkte dat ze veel passie voor het vak hebben en dit ook graag delen.”  |  “Van harte aanbevolen voor alle raadsleden en griffiers om deze Masterclass te volgen. Echte verdieping op zeer prettige interactieve wijze gegeven door topmensen. Blij dat ik 3 dagen mocht zweten en zwoegen en prima bagage heb meegekregen om beter raadslid / politicus te zijn.”  |  “Het programma heeft in de praktijk al geleid tot specifieke vragen aan het college. Daardoor heb ik meer in detail zaken aan het licht gekregen.”  |  “Er was veel ruimte voor persoonlijke inbreng en discussie. Dit gaf een leuke interactie en leidde tot nieuwe inzichten.”  |  “Goed niveau, prima onderwerpen en zeer fijne docenten die prettige sfeer creëren.”

empty