Erik de Haan wint Research Award EMCC 2019

Erik de Haan, verbonden aan de VU als onderzoeker, heeft op 5 juli de EMCC Research Award 2019 in ontvangst mogen nemen voor zijn onderzoek ‘Differences between critical moments for clients, coaches and sponsors of coaching’.

28-06-2019 | 11:43

De Haan heeft meer dan 25 jaar ervaring in organisatie- en persoonlijke ontwikkeling en is hoogleraarOrganisatie Ontwikkeling & Coaching aan de VU. Zijn doel is om mensen te ondersteunen naar het zoektocht in wat ‘goed en oprecht’ is voor zichzelf en anderen in een organisatie. Zijn onderzoek startte in de lente van 2002 en heeft hij afgerond in de lente van 2019, met het uitbrengen van zijn boek ‘Critical Moments in Executive Coaching’.

De Haan: “Ik ben vereerd met het mogen ontvangen van deze award en vindt het dan ook een mooie erkenning van het harde werk dat in het onderzoek is gestoken door zoveel collega’s die betrokken waren als ‘onderwerp’, onderzoekers, interviewers en programmeurs. In mijn optiek zegt het ook iets positiefs over de huidige staat van het kwalitatieve onderzoek dat wordt verricht in executive coaching.”

Het onderzoek is het eerste in zijn soort, en was volgens het EMCC (European Mentoring & Coaching Council) gedaan met een overtuigend niveau van grondigheid. De onderzoekers waren in staat om een aantal soortgelijke studies die gedaan waren op het gebied van psychotherapie te bevestigen of juist te ontkrachten. De faculteit feliciteert Erik de Haan met het winnen van deze mooie prijs!