Erik de Haan wint Research Award EMCC 2019

Erik de Haan ontving de award op 5 juli j.l. voor zijn onderzoek ‘Differences between critical moments for clients, coaches and sponsors of coaching’.

28-06-2019 | 11:43

De Haan, verbonden aan de VU als onderzoeker, heeft meer dan 25 jaar ervaring in organisatie- en persoonlijke ontwikkeling en is hoogleraar Organisatie Ontwikkeling & Coaching aan de VU. Zijn doel is om mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar wat ‘goed en oprecht’ is voor henzelf en anderen in een organisatie. Hij begon zijn onderzoek in de lente van 2002 en rondde het af in de lente van 2019, waarna ook zijn boek ‘Critical Moments in Executive Coaching’ uitkwam.


De Haan: “Ik ben vereerd met het mogen ontvangen van deze award en vindt het dan ook een mooie erkenning van het harde werk dat in het onderzoek is gestoken door zo veel collega’s die betrokken waren als ‘onderwerp’, onderzoekers, interviewers en programmeurs. In mijn optiek zegt het ook iets positiefs over de huidige staat van het kwalitatieve onderzoek dat wordt verricht in executive coaching.”

Het onderzoek is het eerste in zijn soort, en was volgens het EMCC (European Mentoring & Coaching Council) gedaan met een overtuigend niveau van grondigheid. De onderzoekers waren in staat om een aantal soortgelijke studies op het gebied van psychotherapie te bevestigen of juist te ontkrachten. De faculteit feliciteert Erik de Haan met het winnen van deze mooie prijs!