Part-time MSc Verandermanagement

Toelatingseisen en aanmelden

Vooropleidingsniveau en werkervaring
Kandidaten met een voltooide WO masteropleiding in een economische, bedrijfskundige, technische of sociale discipline en tenminste drie jaar relevante werkervaring zijn direct toelaatbaar tot de parttime MSc Change Management.

Deficiëntie in werkervaring

Kandidaten die niet beschikken over minimaal drie jaar relevante werkervaring in een voor het vakgebied relevante functie, zijn niet toelaatbaar. Deze werkervaring is noodzakelijk om voldoende praktijkervaring, -kennis en –referentie te hebben opgebouwd, nodig om te kunnen deelnemen aan de voor de opleiding kenmerkende inspanningen, discussies en opdrachten op het snijvlak van ‘science’ en ‘practice’.

Deficiëntie in vooropleidingsniveau – de premaster
Kandidaten die niet beschikken over een voltooide WO masteropleiding in een economische, bedrijfskundige, technische of sociale discipline zijn deficiënt. Afhankelijk van hun vooropleiding zijn zij niet toelaatbaar dan wel toelaatbaar na het voltooien van een premaster. Zo zullen kandidaten met een hbo-bachelor graad in economische, bedrijfskundige, technische of sociale discipline toelaatbaar zijn na het voltooien van een vastgesteld premasterprogramma. Kandidaten die beschikken over een WO bachelor in de genoemde disciplines of over een WO–master Rechten zullen minimaal een premastervak op het gebied van onderzoeksmethoden moeten compenseren.
Het volledige premasterprogramma (28 EC) bestaat uit drie onderdelen.

(1) Disciplinevakken (8 EC) - twee routes mogelijk: zelfstudie en via de basisopleiding Verandermanagement
(2) Methoden & Technieken (8 EC)
(3) Een premasterthesis  (12 EC)

Aanmeldingsprocedure start september 2018
Kandidaten kunnen zich pas aanmelden voor de pt MSc CM na een intakegesprek met het programmamanagement. De intake is vooral bedoeld om te kijken of de opleidingswensen van de kandidaat aansluiten bij het aanbod van de opleiding. Tevens wordt tijdens het intakegesprek vastgesteld welke onderdelen van de premaster mogelijk van toepassing zijn. Na een positieve intake kan men zich aanmelden voor de opleiding.

Voor nadere informatie over de premaster of het inplannen van een intake kunt u contact opnemen met het opleidingssecretariaat: l.dekker@vu.nl of 06-23519129.