Waarom aan de VU?

Waarom aan de VU?

De VU is de enige universiteit in Nederland met een Center for Executive Coaching waarin opleidingen op masterniveau worden aangeboden voor executive coaches en executive teamcoaches.

Certificering en vervolg programma: VU Certified Executive Coach, MSc Ashridge en MSc VU.

De postgraduate opleiding Executive Coaching aan de Vrije Universiteit leidt op tot een door de VU erkend diploma. Na succesvolle afronding van het programma kunnen deelnemers drie routes volgen. De eerste route is voor mensen die op zoek zijn naar een beroepskwalificatie: de opleiding tot VU Certified Executive Coach. In deze variant volgen deelnemers zowel de PGO Executive Coaching als de PGO Executive Teamcoaching. Daarna schrijven deelnemers een eindopdracht in de vorm van een publicabel artikel, dat relevant is voor de eigen praktijk. De kosten van begeleiding door één van de kerndocenten zijn € 2400,-.

De tweede optie is de route naar Ashridge: in deze variant gaan deelnemers na afronding van de PGO Executive Coaching (die vrijstelling geeft voor module 1 bij Ashridge) door met de Personal Reflective Journal (Module 2), Coach Accreditation (Module 3), Inquiry into the Coaching Profession (Module 4) en Inquiry into own Coaching Practice (Module 5). Deze optie is interessant voor deelnemers die een internationale accreditatie en MSc nastreven in executive coaching (zie www.ashridge.org.uk/amec) . De Ashridge Coach Accreditation (Module 1 tot en met 3) is gecertificeerd op senior practitioner niveau door de EMCC. Erik de Haan is programmaleider van deze route.

De derde route is voor mensen die op zoek zijn naar een geaccrediteerde Master in Science en ook breder geïnteresseerd zijn in de bedrijfskundige context waarin veel van onze cliënten werken. Deze deelnemers kunnen na afronding van de PGO Executive Coaching of de PGO Executive Teamcoaching doorstromen naar de parttime opleiding Bedrijfskunde van de VU (zie https://ee.sbe.vu.nl/nl/management/opleidingen/business-administration/index.aspx). Dit programma leidt op tot een MSc in de Bedrijfskunde met specialisatie Executive Coaching. Deelnemers schrijven in deze variant ook hun thesis over coaching.