Master in Executive Coaching

Onderzoek

Bij het Center zijn diverse wetenschappers aangesloten die zich met onderzoek op het gebied van executive (team) coaching bezighouden.

  • Prof. dr. Erik de Haan en prof. dr. Yvonne Burger hebben recent een grootschalig onderzoek naar de effectiviteit van coaching gedaan. Dit is een samenwerking geweest tussen Ashridge Business School en de Vrije Universiteit. Doel was om het grootste aantal coachingsrelaties ooit te onderzoeken, om zo meer zicht te krijgen op wat de werkzame bestanddelen in coaching zijn. Dit is gelukt met meer dan 3000 ingevulde vragenlijsten uit maar liefst 40 landen. De uitkomsten zijn onder meer vastgelegd in dit artikel, in 'De Psycholoog', januari 2015.
  • Yvonne Burger heeft onlangs een verkennend onderzoek gedaan naar de praktijk van Executive Coaching. Zie voor de uitkomsten hiervan haar boek: Spiegel aan de top, over de praktijk van executive coaching (zie verder hieronder)
  • Yvonne Burger, Mieke Reidinga en Alex Alexiev zijn gestart met een onderzoek naar de werkzame bestanddelen van executive teamcoaching
  • Daarnaast wordt vanuit het Center for Executive Coaching promotieonderzoek begeleid, o.a. naar vitaliteit in organisaties, patronen in organisaties en teamenergie
  • Zie voor recente onderzoeken onze publicatielijsten

Yvonne Burger heeft in 2014 de Academy of Management bezocht, mede in het kader van een studiereis van de OOA.
Verslag bezoek Academy of Management

empty

Publicaties