ADRIBA Certified OBM Practitioner

Veelgestelde vragen

Doel
Kennismaking met de principes van gedragsanalyse en Organizational Behavior Management (OBM), leren maken van ABC-analyses om oorzaken en gevolgen van huidig gedrag te achterhalen, ontwerpen en uitvoeren van een Prestatieverbeterplan (PVP) gebaseerd op eigen werksituatie als (interim) manager, trainer of coach.

Werkvormen en wat u mag verwachten
Zelfstudie, kennisoverdracht, presentaties door cursisten, discussie.
De cursus is inclusief literatuur en lunch op de eerste (volle) lesdag. U ontvangt de volgende literatuur:
•    Bringing Out the Best in People – Dr. A.C. Daniels
•    Organisaties Conditioneren –  Dr. M.M. Rietdijk

Duur en doorlooptijd
Het programma betreft een meerdaagse training verspreid over 5 maanden, afhankelijk van de vakantieperiodes. Deze bestaat uit:
•    1 volle dag theorie, voorzien van groepsopdrachten
•    4 halve dagen voortgangsbespreking met presentaties door de deelnemers om tot een concreet Prestatieverbeterplan (PVP) te komen. Hiermee gaat u vervolgens aan de slag

Het examen betreft het geven van een presentatie en bespreking daarvan met de examencommissie van circa 45 minuten. Dit vindt plaats op de VU.

Contacturen: 24

Totale tijdsinvestering: Hoewel het natuurlijk helemaal afhangt van uw eigen capaciteiten en inspanning, zien wij in de praktijk dat de opleiding ongeveer 3 à 4 uur per week vergt. Hiervan is een deel zelfstudie en een deel toepassing in de praktijk.