Postgraduate onderwijs

De Center for Executive Coaching biedt de volgende postdoctorale opleidingen aan:

Master in Executive Coaching

Op dit moment zijn er drie routes mogelijk als vervolgopleiding.

De eerste route is voor mensen die op zoek zijn naar een beroepskwalificatie: de opleiding tot VU Certified Executive Coach. In deze variant volgen deelnemers zowel de PGO Executive Coaching als de PGO Executive Teamcoaching. Daarna schrijven deelnemers een eindopdracht in de vorm van een publicabel artikel, dat relevant is voor de eigen praktijk. De kosten van begeleiding door één van de kerndocenten zijn 3.400 euro.

De tweede route is voor mensen die op zoek zijn naar een geaccrediteerde Master in Science en ook breder geïnteresseerd zijn in de bedrijfskundige context waarin veel van onze cliënten werken. Men kan kiezen voor de Part Time Master Bedrijfskunde. Dit programma leidt op tot een MSc in de Bedrijfskunde, hierin kan men als specialisatie kiezen voor Executive (Team)Coaching. Men volgt dan de PGO Executive Coaching of de PGO Executive Teamcoaching als specialisatievak. Deelnemers schrijven in deze variant ook hun thesis over coaching.

De derde optie is de route naar Ashridge: in deze variant gaan deelnemers na afronding van de PGO Executive Coaching (die vrijstelling geeft voor module 1 bij Ashridge) door met de Personal Reflective Journal (Module 2), Coach Accreditation (Module 3), Inquiry into the Coaching Profession (Module 4) en Inquiry into own Coaching Practice (Module 5). Deze optie is interessant voor deelnemers die een internationale accreditatie en MSc nastreven in executive coaching. Zie de Ashridge master's in Executive Coaching.