Collegegeld, tijdsinvestering en aanmelden

Kosten, tijdsinvestering en materalen: hieronder vind je de belangrijkste praktische informatie op een rij. Wil je meer weten, vraag dan de studiegids aan of neem contact op met Emiel Erbé van het onderwijsbureau Investment Management (pgo.im.sbe@vu.nl).

Collegeld en overige kosten

Het collegegeld voor de totale opleiding vanaf collegejaar 2019-2020 bedraagt € 18.000,- (exclusief inflatiecorrectie). Dit bedrag wordt in drie termijnen gefactureerd: in de eerste twee collegejaren een bedrag van € 8.000,-, in het derde collegejaar € 2.000,-. Op het collegegeld wordt jaarlijks een inflatiecorrectie berekend.

In het collegegeld zijn inbegrepen deelname aan de tentamens, de verplichte losse artikelen die beschikbaar worden gesteld via de digitale leeromgeving, het aspirant-lidmaatschap van de VBA en een abonnement op het VBA-journaal. Ook kun je gebruikmaken van de bibliotheek- en computerfaciliteiten van de School of Business and Economics.

Heb je de opleiding na drie jaar niet afgerond, dan wordt voor elk volgend collegejaar € 2.000,- in rekening gebracht. Het aspirant-lidmaatschap van de CFA Society VBA Netherlands en het abonnement op het VBA-journaal worden in dit geval niet meer vergoed.

Kosten verplichte boeken

Niet in het collegegeld inbegrepen zijn de kosten voor de verplichte boeken (ongeveer €700,-). Alle verplicht gestelde boeken zijn vanaf de start van de desbetreffende module op voorraad in de VU Boekhandel in het hoofdgebouw (Boelelaan 1105). Je kunt de boeken met korting bestellen. De VU Boekhandel is op doordeweekse dagen geopend tot 19.00 uur.

Tijdsinvestering

Je kunt ervan uitgaan dat je gemiddeld elf uur per week aan de opleiding besteedt. Daarnaast is er wekelijks een college van drie uur.

Start opleiding

De opleiding begint één keer per jaar: in september.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden tot 15 augustus 2019 via het aanmeldingsformulier. Uiterlijk twee weken na je aanmelding ontvang je bericht of je zonder meer tot de opleiding wordt toegelaten, of dat er een aanvullend toelatingsgesprek nodig is om vast te stellen welke deficiënties er zijn.

AANMELDEN