Treasury for Auditors

De wereld voor treasurers is sterk aan het veranderen. Naast het klassieke beheren van de geldstromen, worden treasurers geconfronteerd met sterk toegenomen regelgeving. Daarnaast bieden fintechs en cryptocurrency oplossingen die concurreren met de klassieke dienstverlening van banken.

Deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod in de module cash management van de RT-opleiding. In samenwerking met de postgraduate opleiding Accountancy is de module uitgebreid met de methoden & technieken voor het controleren van treasury-activiteiten bij financiële instellingen en grotere corporates. In deze speciale leergang komen zowel de klassieke cash management-technieken als nieuwe regelgeving en fintech-oplossingen aan bod. Daarnaast wordt aandacht besteed aan zowel de concepten en technieken als ook de beheersingsmaatregelen en audit tools binnen een treasury-omgeving. Deze leergang is gebaseerd op een bestaande module van de post-master Treasury Management & Corporate Finance (RT-opleiding).

De leergang start op donderdag 5 september 2019.

Karakter van de leergang

Deze leergang geeft in de eerste plaats een overzicht van dit vakgebied, aansluitend op de praktijk en nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Sessies zijn interactief en worden gegeven door docenten uit de praktijk. Naast kennisoverdracht is ook ruimte voor toepassing mbv. een game en cases.

De leergang is bedoeld voor openbare en interne accountants die hun kennis rondom treasury willen verdiepen. Het docententeam bestaat uit treasury specialisten en auditors in een treasury omgeving.

Elke donderdagmiddag/avond van 15.30 tot 20.15 uur (inclusief maaltijd) in de periode 5 september – 24 oktober 2019. Na deze 8 donderdagen volgt een tentamen (t.b.d.). Met goed gevolg wordt een certificaat uitgereikt.

Locatie: VU Universiteit, Hoofdgebouw, Agora Zalen Complex, De Boelelaan 1105, Amsterdam.

De kosten zijn € 3.950 inclusief het VU-tentamen.
Het studiemateriaal (w.o. slights) is in het Engels; de colleges worden in het Nederlands gegeven.
S. de Groes is de coördinator van deze module. Andere docenten binnen deze module zijn o.m. R. Michon (Orchard), N van der Werff (ING), en prof W. Bolt (DNB), alsmede twee docenten van de Accountantsopleiding.