Treasury Management & Corporate Finance


Treasury Management & Corporate Finance

Al ruim 20 jaar is de postgraduate opleiding Treasury Management & Corporate Finance aan de Vrije Universiteit de enige treasury opleiding in Nederland waar u de titel Register Treasurer kunt behalen. Een titel die zowel nationaal als internationaal erkend is. 

Vanaf 1 september 2017 is het curriculum vernieuwd. Met behoud van de oorspronkelijke treasury opleiding is het curriculum verbreed met meer aandacht voor corporate finance. Deze aanpassing volgt de trend dat de corporate treasurer in toenemende mate actief is met de financiering van ondernemingen en organisaties. 

De opleiding kan als volgt kort worden samengevat:

  • Registratie als Register Treasurer na voltooing van de opleiding, een erkenning van de verkregen expertise. 
  • De opleiding biedt verbreding en verdieping in het treasury & corporate finance vakgebied.
  • De opleiding biedt netwerken met vakgenoten tijdens de studie.
  • De docenten in de opleiding komen zowel uit het praktische werkveld als de academische wereld.
  • De docenten uit het werkveld komen voornamelijk van de partners van de opleiding: KPMG, Orchard Finance, PwC en Zanders, bekende namen in de treasury praktijk.
  • De opleiding richt zich op kennis en inzicht in de praktijk van het treasury en corporate finance vak en daarnaast richt het zich op toepassing van relevante academische kennis in de praktijk van het treasury vak. Het beoogt een flinke bijdrage te leveren in de ontwikkeling van academische professionals.
  • Aansluiting met de Nederlandse beroepsvereniging Dutch Association Corporate Treasurers (DACT). De opleiding is partner van de DACT.
  • Parttime opleiding, wekelijks op donderdag vanaf 15:30 tot 20:15 uur. 
  • Onderwijs voornamelijk in kleine groepen van 15 – 20 deelnemers.

Oriënterend gesprek

U kunt vrijblijvend een oriënterend gesprek aanvragen met de programmaleiding. Hierbij kan worden nagegaan in hoeverre u  aan de toelatingseisen voldoet, zodat er niet nog een apart toelatingsgesprek nodig is indien u inderdaad de opleiding wilt gaan volgen.
Taal
Nederlands
Collegegeld
Euro 10.950,-
Inschrijven
Voor 15 januari of 1 augustus
Startdatum
september en februari
Vorm
Deeltijd
Interessegebied
Economie, Recht en Bestuur
Toelatingseisen
Toelatingseisen en aanmelden