Chartered Financial Analyst


Chartered Financial Analyst (CFA)

Het CFA (Chartered Financial Analyst) is een internationaal erkende beroepstitel voor personen die werkzaam zijn in de financiële en beleggingssector. Het curriculum van het CFA-programma is gericht op het verkrijgen van praktische kennis en technische vaardigheden die belangrijk zijn voor het functioneren in de beroepspraktijk. 

De titel bestaat al sinds 1963 en momenteel mogen meer dan 135.000 personen deze titel voeren. De CFA-titel is de professionele standaard voor meer dan 31.000 beleggingsinstituten en banken in de wereld.  Werkgevers verlangen van hun beleggingsprofessionals dat zij beschikken over analytische vaardigheden, technische competenties en de hoogste mate van integriteit. De CFA-titel is dan vaak een vereiste.

De CFA examens worden 1 of 2 (bij CFA level 1) keer per jaar afgenomen en de hoeveelheid stof die per examen wordt geexamineerd  is groot. Het blijkt lastig de examens te behalen, zeker in combinatie met een intensieve baan. Veel kandidaten hebben behoefte aan ondersteuning bij de voorbereiding van het examen. Sinds 2000 biedt de Vrije Universiteit (VU) te Amsterdam een programma aan dat CFA-studenten ondersteunt, begeleidt en motiveert in de voorbereidingen op de CFA-examens.

Het VU-programma bestaat uit avondcolleges en een driedaagse intensieve examentraining.

Taal
Engels, Nederlands
Duur
1 jaar
Collegegeld
Euro 4750
Aanmelden voor
1 augustus
Inschrijven
Inschrijfformulier met bijlagen
Startdatum
september
Vorm
Deeltijd
Interessegebied
Economie, Recht en Bestuur
Toelatingseisen
HBO Bachelor