Opbouw Opleiding tot RA

De VU-opleiding tot RA is opgebouwd uit vier onderdelen: de premaster Accounting & Control, master Accounting & Control, de instroomvakken Post Graduate Opleiding Accountancy en de hoofdvakken van de Post Graduate opleiding Accountancy. Afhankelijk van je vooropleiding volg je eerst een schakeltraject. Alle onderdelen zijn deeltijd: de colleges worden op vrijdag gegeven. De opleiding duurt in totaal ongeveer 1 tot 5 jaar. Dat hangt onder andere af van je vooropleiding. Je studietempo bepaal je zelf. Lees hieronder meer over de onderdelen van de opleiding.

1. Schakeltraject

Schakeltraject 1

Welk schakeltraject je volgt, hangt af van je vooropleiding. Je volgt vakken waarin je kennismaakt met wetenschappelijk onderzoek of vakken die je voorbereiden op de postgraduate opleiding Accountancy: Externe Verslaggeving, Bestuurlijke Informatieverzorging en Financial Auditing.

2. Master Accounting ­and Control

Schakeltraject 2

Tijdens je master leer je alles over het belang van financiële informatie voor organisaties. Denk aan jaarrekeningen, managementrapportages en corporate governance. Je leert de theorie en doet onderzoek voor je masterscriptie. Je sluit de wetenschappelijke master af met de titel Master in Accounting and Control.

3. Postgraduate opleiding Accountancy

Schakeltraject 3

Heb je je masterdiploma voor Accounting and Control behaald? Gefeliciteerd! Dan kun je doorstromen naar de postgraduate opleiding. Dat kan ook met een ander economisch MSc-diploma, je volgt dan eerst een kort schakeltraject. Je ontwikkelt je tot allround financial auditor en sluit de postgraduate opleiding af met een RA-theoriecertificaat.

Inzicht in jouw traject

De opbouw van de VU-opleiding tot RA is per student anders. Bekijk hoe jouw traject eruit kan zien en vraag een vakkenindicatie aan.

Jouw Traject