Alumni

Wij hechten er veel waarde aan om in een veilige en professionele setting met elkaar in contact te blijven, om kennis en ervaringen uit te wisselen. Daarom nodigen we je uit voor ons alumni netwerk op LinkedIn: Alumni netwerk Registeraccountants - Vrije Universiteit Amsterdam (official). In deze groep vind je alles over

  • Alumni events met gratis PE-punten
  • Nieuwe ontwikkelingen
  • Vaktechnische publicaties
  • Contact met vakgenoten
  • En nog veel meer

Dus sluit je aan en mis in de toekomst niets meer van jouw exclusieve netwerk!

Gefeliciteerd! je hebt het theoretische deel van de RA-opleiding afgerond. Om je bij de NBA als accountant in te mogen schrijven moet je ook de praktijkopleiding afronden. In deze opleiding ligt de nadruk op het leren toepassen van de verworven kennis en vaardigheden in de praktijk en in het verkrijgen van de juiste beroepshouding.

De VU-opleiding tot RA aan de VU biedt de begeleiding van deze referaatgroepen aan. Onder begeleiding van onze referaatbegeleiders komt een referaat tot stand. In de referaatgroep houden de trainees een presentatie over een casus. Dit mag geen fictieve opdracht zijn. De kerndoelstelling van het referaat is dat de trainee laat zien dat hij/zij kan omgaan met een complex persoonlijk dilemma.

Een aantal uitgangspunten

  • De referaatgroepen bestaan uit 4-6 studenten die worden begeleid door 2 docenten die ieder een ander vak hebben als primair aandachtsgebied
  • De volledige doorlooptijd van een referaatcyclus bedraagt 10 weken
  • De docenten van de VU begeleiden de referaatgroepen bij discussies en casus

Interesse? Neem contact op met het secretariaat Accountancy:
T 020 598 60 45
E accountancy.sbe@vu.nl o.v.v. Referaatgroep

Het vernieuwde programma Digital Auditing van het VU Center of Executive Education is voor de accountant die wil weten hoe het nu echt zit met IT! Vanaf 7 september neemt deze opleiding jou mee in de thema’s Data-analytics, Cloud en Cyber. De koppeling aan een voorbeeldcase maakt de theorie ook gelijk bruikbaar in de praktijk. Wil je hierna nog meer kennis opdoen? Dan bestaat de mogelijkheid van de verdiepende module 2 die je zelfs voorbereidt op een kopjaar IT-Audit waarna je (na stage) de RE-titel mag voeren.

Benieuwd? kijk op www.digitalauditing.nl

Voor de ingeschreven registeraccountants geldt natuurlijk ook de PE-verplichting. Daarom ontwikkelt het VU Center of Executive Education een programma voor afgestudeerde registeraccountants. In een doorlopende leerlijn volgen we jouw professionele ontwikkeling in kennis en vaardigheden.

Het programma is in ontwikkeling en kan o.b.v. een jaarlijks verlengbaar abonnement, maar ook per losse module, gevolgd worden. Daarnaast ontwikkelen we sectorspecifieke programma’s. We hanteren een mix van didactische vormen, zoals Classroom, e-learning, intervisie, inbreng eigen cases en reflectie bijeenkomsten (dilemma-gerelateerd reflectie en lessons learned).

Wil je meer weten of heb je suggesties voor een onderwerp? Neem dan contact op met onze coördinator Erwin Capitain via e.r.capitain@vu.nl.

Misschien komt er in de toekomst een moment dat de balans uit je leven weg is. Ook dan kan je als alumnus Accountancy terecht bij de VU voor de training “Verbeter je Work Life Balance”. In twee dagdelen leer je begrijpen en voelen wat voor jou stress en ontspanning is, zodat je weer tools in handen krijgt om de balans te herstellen. Deze training kreeg van onze deeltijdstudenten het gemiddelde rapportcijfer 8,4.

Interesse? Neem contact op met onze studentencoach Marit Horstmanshoff via marit.horstmanshoff@vu.nl.

Jouw mening blijft altijd belangrijk voor ons. Dus heb je input voor het Professional Programma, Alumni events of andere suggesties? Laat het ons weten.

Ga je verhuizen of heb je een nieuw mailadres? Geef het ook aan ons door!

E accountancy.sbe@vu.nl
T 020 598 60 45