Studieprogramma

Inhoud van de studie

De VU-opleiding tot RA leidt je op tot een deskundige, maatschappelijk bewuste en integere registeraccountant. Je studietraject en -duur hangt samen met je vooropleiding. Als je al een masterdiploma in economische richting hebt behaald, dan kun je direct instromen bij de postgraduate opleiding. Voor studenten met een HBO- of BSc-diploma is de opleiding opgebouwd als Combitraject: een schakeltraject specifiek afgestemd op jouw vooropleiding, de masteropleiding Accounting & Control en de postgraduate opleiding Accountancy in 1 traject. De volledige opleiding wordt in deeltijd aangeboden (vrijdag studiedag) waardoor je ernaast kunt werken.

Meer weten over jouw studietraject, de nominale studieduur en eventuele deficiënties? Kijk op www.hetbetereweten.nl 

Postgraduate opleiding Accountancy
Tijdens de postgraduate opleiding worden in hoorcolleges de belangrijkste concepten uitgelegd. Daarnaast werk je zoveel mogelijk in kleine werkgroepen, waarin je met medestudenten actuele praktijkcases analyseert. De uitkomsten bespreek je tijdens de colleges onder begeleiding van een of meer docenten.

Onderdelen:

  • Voortgezet Belastingrecht
  • Bestuurlijke Informatieverzorging
  • ERP-systemen
  • Externe Verslaggeving
  • Financial Auditing
  • Sociaal Recht

Master Accounting & Control
De masteropleiding in deeltijd is gelijkwaardig aan de voltijd-masteropleiding Accounting & Control met specialisatie Accountancy.

Praktijkcertificaat
Met een praktijkcertificaat word je officieel RA. Je loopt drie jaar stage, schrijft een scriptie en verdedigt die. Je behaalt je praktijkcertificaat en mag je officieel inschrijven in het accountantsregister van de NBA. Je mag aan het derde stagejaar beginnen als je alle examens (of op een na) hebt behaald. Een van onze docenten kan je begeleiden bij je praktijkscriptie.