Leergang Excel(l) in Analytics

Doel en doelgroep van de leergang

Het analyseren van data neemt een steeds grotere plaats in in onze wereld. Steeds meer wordt gemeten en opgeslagen. De ontwikkeling van 'Big Data' en 'the internet of things' leiden tot grote verzamelingen data waar bedrijven hun voordeel mee willen doen.

Voordat een bedrijf iets kan doen met deze grote hoeveelheid data, moet deze worden omgezet in informatie (iets waarop beslissingen genomen kunnen worden). De controller is verantwoordelijk voor het omzettingsproces van data naar informatie. De controller stelt dan ook de voorwaarden voor een betrouwbare informatie infrastructuur.

Data Analytics vereist méér dan alleen spreadsheets. Het begint met een goede en betrouwbare dataset. Daarom is er ook aandacht voor  'data crawling' (het verkrijgen van data vanuit websites) en het bewerken van data van en naar verschillende formaten. Een goede dataset is misschien wel de belangrijkste stap in het opstellen van de analyse en het overbrengen van de boodschap via data visualisatie. In Data visualisatie zijn de afgelopen jaren veel meer mogelijkheden gekomen.

Tot op dit moment is er geen opleiding waar u dit allemaal kunt leren. Daarom biedt de opleiding tot Executive Master in Finance & Control (Controllersopleiding) van de Vrije Universiteit deze leergang Excel(l) in Analytics aan.

Doelgroep van deze leergang zijn afgestudeerde Register Controllers, Register Accountants en andere ervaren financieel professionals die de wens hebben zichzelf te bekwamen in het gebruik van spreadsheets t.b.v. data-analyse om zodoende beter voorbereid te zijn op een snel toenemende rol van data en analyses voor de beslissingsondersteunende rol van de financiële functie.

Inhoud

Na afloop van de leergang beschikt u over:

  • Begrip van de noodzaak tot het ontwikkelen van vaardigheden voor het opzetten van gestructureerde, overdraagbare spreadsheets t.b.v. analytics;
  • De vaardigheid om zelf een gestructureerde, overdraagbare spreadsheet op te zetten;
  • Ervaring met het analyseren van bestaande spreadsheets door middel van tools (software) en het omzetten van spreadsheets naar een betrouwbare, transparante en overdraagbare vorm voor het opzetten van een data analyse;
  • Kennis van mogelijkheden van het verzamelen van data en omzetten van data-formaten;
  • Kennis van fundamentele principes van visualisatie;
  • Ervaring met het toepassen van deze principes.

Programma en brochure

De leergang bestaat uit 4 avondsessies (18:00 - 21:00 uur) op woensdag 28 maart, 11, 18 april, en 16 mei 2018.

Meer informatie over de onderwerpen en docenten vindt u in de brochure.

Inschrijving en kosten

De kosten van deelname aan de leergang bedragen € 1.595. Indien wij uw inschrijving vóór 15 maart 2018 ontvangen, geldt een vroegboekkorting van € 200 en betaalt u € 1.395.

Het aanmeldingsformulier kunt u downloaden van de website.

Certificering en PE

Na het voltooien van de leergang ontvangt u een certificaat van de Controllersopleiding en krijgt u 12 PE-punten.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Patty Faase of Ewald Liebegut, telefoon 020 598 6035, email controllers.sbe@vu.nl