Jacobus Oranje Integriteitspenning

Waarom de Jacobus Oranje Integriteitspenning

Bij de opleiding is een paar jaar geleden het idee ontstaan om een penning uit te reiken aan een persoon die zich het afgelopen jaar op buitengewone wijze heeft ingezet voor de bevordering van de integriteit en het integriteitmanagement van zijn of haar organisatie of sector. Er is gekozen voor de naam van Jacobus Oranje, aangezien hij rector magnificus was van de VU tijdens de oorlog en als zodanig was hij verantwoordelijk voor de verzetshouding van de VU. Meer informatie over de criteria voor uitreiking en Jacobus Oranje vindt u in het Juryreglement.

Juryreglement

Het gehele juryreglement (incl. juryleden) vindt u hier.

Kandidaat voordragen

Alumni, studenten en (kern)docenten van de PGO Compliance & Integriteit Management mogen een kandidaat voordragen. Dit kan door middel van dit formulier. U kunt het formulier tot uiterlijk 10 mei 2018 invullen. Daarna is inzending niet meer mogelijk.
De jury zal zich na de deadline over de inzendingen buigen en gezamenlijk beslissen aan wie de penning zal worden uitgereikt. Dit zullen zij onderbouwen met een juryrapport.

Winnaar Jacobus Oranje Integriteitspenning 2018

De winnaar van de eerste penning is bekend. Het is de heer Prof. dr. Jaap A. van Manen RA.

Op woensdag 4 juli 2018 is de penning tijdens het jaarlijks Symposium op de VU aan hem uitgereikt door de voorzitter van de jury, de heer Prof. dr. Jean Frijns.

   Foto JOI 2018 2

Het juryrapport, tijdens het symposium voorgelezen door Prof. Jean Frijns, vindt u hier.

We feliciteren de heer Van Manen van harte met de penning en danken hem dat hij, samen met zijn vrouw, bij ons Symposium aanwezig was om de penning in ontvangst te nemen. Verder was het bijzonder dat drie kleinzonen van Jacobus Oranje ook aanwezig waren bij de uitreiking.