Certified Public Controllersopleiding


Opleiding tot controller in de publieke en non-profitsector (CPC opleiding)


Perspectief in Public Controlling

De functie van controller in de publieke en non-profitsector sector maakt in allerlei opzichten een snelle groei door. De context waarin je werkt wordt complexer, de eisen en verantwoordelijkheden groter. Van jou als controller wordt verwacht dat je een breed gekwalificeerde professional bent die vanuit bedrijfseconomisch perspectief vooruit kan blikken, de juiste partners bij elkaar weet te brengen, belangen kan afstemmen en daarmee bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Vanuit deze visie is de postgraduate opleiding tot Certified Public Controller (CPC) van het Zijlstra Center aan de VU ontwikkeld: een opleiding die je het brede kader biedt om jouw rol als controller in de dynamische omgeving van de publieke en non-profitsector optimaal in te vullen. 

De CPC opleiding heeft veel aandacht voor het veranderende speelveld waarbinnen je als controller opereert. In een periode van twee jaar (bestaande uit 3 modules en het schrijven van een eindscriptie) werk je aan een stevig fundament op bedrijfseconomisch vlak, maar ook aan je vaardigheden om de opgedane kennis over te brengen op anderen en je bewustzijn voor maatschappelijke waardecreatie. Gedurende de hele opleiding is er veel aandacht voor ontwikkelingen op het gebied van ICT, een steeds belangrijker aspect in de uitvoering van je functie. Daarmee brengt de opleiding je in positie om een wezenlijke bijdrage te leveren aan groei en ontwikkeling, zowel voor de organisatie of sector waarin je werkt, als voor jou persoonlijk. 

Na afloop kun je met een kort aanvullend programma de Master of Science in Accounting & Control afronden.

Voor wie?
Business controllers, concern controllers, (financieel) managers, projectleiders of (financieel) adviseurs bij overheids- en maatschappelijke organisaties.

Duur: 4 modules (anderhalf jaar + scriptie)
Studielast: 15-20 uur per week (inclusief colleges op dinsdagmiddag en -avond)
Kosten: € 21.120,- of € 6.990,- per losse module
Start:  september 2018

Vraag de studiebrochure aan     Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst of aanschuifcolleges
empty

Een mooi carrièreperspectief


De CPC opleiding is een waardevolle investering in je loopbaan én in het publiek belang. De opleiding wordt sinds 2002 aan de VU aangeboden en heeft tot doel om controllers in publieke en non-profitorganisaties op het hoogste niveau op te leiden. Je leert diagnosticeren, analyseren en tot oplossingen van complexe vraagstukken te komen die zich vaak tot over de grenzen van je eigen vakgebied en organisatie uitstrekken. Na afloop mag je de titel CPC voeren: Certified Public Controller, een kwaliteitstitel die wordt uitgegeven door de beroepsvereniging voor Public Controllers, de EICPC. Aansluitend op de beroepsgerichte CPC-opleiding bestaat de mogelijkheid om in één semester een wetenschappelijke opleiding af te ronden: de Master of Science (MSc) in Accounting & Control.

Bovendien bouw je met de studie tegelijk aan een interessant en nuttig netwerk van collega public controllers. Het Zijlstra Center voert een actief alumnibeleid, dus ook na de opleiding kom je elkaar weer tegen bij het drukbezochte jaarlijkse alumnidiner, de diverse evenementen voor public professionals die het Zijlstra Center regelmatig organiseert, maar ook in de collegebanken, bij het Zijlstra PE programma dat speciaal voor de alumnistudenten is ontwikkeld.

Homepage het Zijlstra Center


Taal
Nederlands
Collegegeld
€ 21.120,- voor de gehele opleiding of € 6.990,- per losse module
Inschrijven
Voor half augustus / voor half december (afhankelijk van het startmoment)
Startdatum
september en januari
Vorm
Deeltijd
Interessegebied
Economie, Recht en Bestuur, Gedrag en Maatschappij
Toelatingseisen
Academisch of HBO+, aangevuld met ten misnte drie jaar relevante werkervaring