Collegegeld, tijdsinvestering en aanmelden

Collegegeld

De kosten van de CMA Part 1 en CMA Part 2 aan de VU bedragen €1.400* per deel, inclusief het Gleim CMA review book à €150*.

2e semester  CMA Part 1: Financial Reporting, Planning, Performance and Control €1.400*
1e semester  CMA Part 2: Financial Decision Making €1.400*

 * prijswijzigingen onder voorbehoud.

De basiscursussen Financial & Management Accounting en Financial Decision Making zijn gratis.

Kosten overige literatuur
Naast het review boek van Gleim wordt tijdens de colleges gebruik gemaakt van nog twee tekstboeken. Deze boeken kosten ongeveer €75 per stuk en kunnen worden aangeschaft bij de VU-boekhandel.

Kosten IMA
Naast de kosten bij de VU moet nog rekening gehouden worden met de kosten bij het IMA. Deze kosten zijn als volgt:

IMA Lidmaatschap (inclusief éénmalig $15 registratiekosten)$245*
CMA Entrance Fee$250*
Examengeld CMA Part 1$415*
Examengeld CMA Part 2$415*

  * Prijswijzigingen onder voorbehoud 

De betalingen naar Amerika moeten per creditcard plaatsvinden.


Tijdsinvestering

De colleges worden gegeven op woensdagavond gedurende 15 weken per deel. Een woensdagavond kent 2,5 uur colleges (18.45-21.15 uur). Zelfstudie vraagt ongeveer 5 tot 7,5 uur per week, afhankelijk van de vooropleiding.

De ervaring is dat cursisten, die het examen CMA Part 1 of CMA Part 2 gaan doen, naast de colleges en zelfstudie nog 50-75 uur per examenonderdeel aan voorbereiding dienen te besteden.


Aanmelden

Aanmelding voor deelname aan de cursussen van het eerste semester (CMA Part 2) dient uiterlijk 1 september plaats te vinden. Voor de cursussen van het tweede semester (CMA Part 1) is de uiterste aanmelddatum 10 januari. U kunt zowel in januari als in augustus met de opleiding beginnen. 

De Amerikaanse brochure en aanmeldingsformulieren voor de CMA opleiding kunt u via onderstaande links downloaden:

De aanmeldingsformulieren kunt u per mail versturen naar: cma.sbe@vu.nl.

De inschrijving voor een cursus is definitief na de ontvangst van het aanmeldingsformulier. Eventuele afmelding dient schriftelijk te geschieden. Indien de afmelding in de derde cursusweek wordt ontvangen, hoeft geen cursusgeld te worden betaald. Bij afmelding na de derde cursusweek zal de helft van het cursusbedrag in rekening worden gebracht. De kosten van de 'review books' literatuur moeten worden betaald indien de student de boeken voor het beëindigen van de opleiding heeft ontvangen.

NB: De aanmelding voor de cursussen staat los van de aanmelding voor het examen. Een kandidaat dient zich tijdig aan te melden bij het ICMA voor deelname aan het CMA-examen.