Over Accounting

Het accountingcluster van SBE Executive Education is leidend als het gaat om het aanbod van postgraduate en executive onderwijs voor professionals in accounting en finance die impact willen hebben in de functies die zij vervullen. Al in 1957 introduceerde de Vrije Universiteit Amsterdam de Register Accountantsopleiding. Met de toevoeging in 1986 van postgraduate opleidingen in Finance & Control (RC-Controllersopleiding) en IT Auditing startte de opbouw van een postgraduate portfolio in accountingopleidingen. Tegenwoordig heeft het cluster in Nederland een sterke positie in het accountingonderwijs voor executives en andere professionals.

Opgericht in de jaren negentig van de vorige eeuw met als doel om de professionele ontwikkeling van accountants, controllers en financieel managers werkende in Amsterdam en omgeving te ondersteunen, bedient het accountingcluster vandaag de dag een breed en divers postgraduate en executive publiek. De locatie aan de Amsterdamse Zuidas en in nabijheid van Schiphol, maakt dat wij een attractieve executive onderwijslocatie kunnen bieden aan professionals en executives die een internationale carrière nastreven en in het buitenland gestationeerd zijn.

Wij bieden een breed assortiment onderwijsprogramma’s voor executives en andere professionals aan, inclusief internationaal geaccrediteerde executive masters (in Finance & Control/RC and IT Auditing) en op beroepsgroepen gerichte post-masterprogramma’s (in Accountancy, Public Controlling, Compliance & Integrity Management, Digital Auditing). Om de leer- en ontwikkelingsbehoeften van de diverse groepen deelnemers adequaat te bedienen, bieden wij opleidingen in het Nederlands en in het Engels aan.

Waarom voor ons kiezen:

  • Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring in het aanbieden en verzorgen van executive en postgraduate onderwijs.
  • Onze programma’s en de wetenschappelijke staf ontvangen continu excellente beoordelingen van participanten en worden als trendsettend beoordeeld door accrediterende organisaties.
  • Onze deelnemers weerspiegelen een diversiteit aan culturele en professionele achtergronden.
  • Een groot netwerk van internationale en nationale bedrijven ondersteunt ons en stuurt werknemers naar onze programma’s.


Opleidingen

Wij bieden gecertificeerde postgraduate opleidingen aan voor een breed scala van beroepsgroepen in accounting en finance. Onze hechte band met de beroepsgroep vertegenwoordigende verenigingen (zoals Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), de Vereniging van Register Controllers (VRC), de beroepsorganisatie van IT Auditors (Norea), en het Europees Instituut voor Certified Public Controllers) verzekeren dat de inhoud en kwaliteit van onze programma’s meer dan voldoen aan de behoeften van werkgevers en maatschappij.

Executive MBA

De internationale Executive MBA is erop gericht om professionals in finance in hun eerste CFO-functie te ondersteunen in de ontwikkeling tot een meer senior rolvervulling. De aandacht gaat daarbij uit naar de uitwisseling van diepgaande kennis en expertise op het gebied van onder andere het managen in een dynamische en volatiele wereld, het organiseren en managen van innovatie, de transformatie van de financiële functie, en enterprise risk management.

Parttime Master of Science programmes

Professionals die in aanvulling op een al uitdagende functie, een verdere verdieping en verbreding nastreven, kunnen deelnemen aan de parttime Master of Science-opleidingen in Accounting, Finance & Control (Register Controller/EMFC), en IT Audit, Compliance & Advisory (Register EDP Auditor). Deelnemers ontwikkelen een brede, praktijkgeoriënteerde, academische expertise ter ondersteuning van hun werk als accountant, controller, IT-auditor, of consultant. 

Professional postgraduate programmes

De op de beroepsgroep georiënteerde postgraduate opleidingen hebben zonder uitzondering sinds jaar en dag een uitstekende reputatie en bieden actuele programma’s op het gebied van Accounting (Register Accountant), Public Controlling (Certified Public Controller), Digital Auditing en Compliance & Governance. 

CPE and other short programmes

Wij verzorgen een innovatief portfolio van korte opleidingen met directe toegevoegde waarde voor de praktijk van professionals in accounting en finance.